Thursday, April 30, 2009

How Do You Sleep by Jesse McCartney

I feel sleepy today...
Veerrryyy sleeepyyy...
And suddenly, I heard one song...

..................................................................................................

How Do You Sleep - Jesse McCartney


video



It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep
How do you sleep

Tried my best at movin' on
Have yet to find a girl like you
See things now I didn't before
Now wishin' I had more time with you

How do you stay awake
Knowin' all I do is think of you
All the things we fought about
Then never will happen again
If I could just see you

If I had my way come and getcha girl
In your favourite car with the missing top
Remember 'round my way where we used to park
And did all those things to steal your heart

It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep

It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep
How do you sleep

Baby all that I hear from my friends
Again again and again compliments 'bout you
They say we saw your girl at the game
And damn we gotta say a big mistake by you

Not only did your body bang
But I miss the conversation too
Tell me that you're gettin' no sleep
Can't think can't eat till I come see you

If I had my way come and getcha girl
In your favourite car with the missing top
Remember 'round my way where we used to park
And did all those things to steal your heart

It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep
How do you sleep

Oh-uh oh-uh oh-uh oh
Oh-uh oh-uh oh-uh oh

It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep

It's been about a year now
Ain't seen or heard from you
I been missin' you crazy
How do you how do you sleep
I found the letter you wrote me
It still smells just like you
Damn those sweet memories
How do you how do you sleep
How do you sleep

.................................................................................

Well, itulah dia lagunya...
Tiba-tiba,
Saya terkenang sebuah lagu...
yang selalu saya dendangkan sewaktu kecil-kecil dahulu....


'Mentadak mentadu...
Macam mana dia tido???'

hee...


~Tintaku tiba-tiba...
menguap... (???)~



Thursday, April 23, 2009

Fast And Furious 4……. Superb!!!

Heiyooooo…. Last weekend I met my two darling girlfriends, Aini and Ila. Muah!!! Actually Aini came down to KL to attend an interview regarding to her master study at one of the most prestige university in here.. (sorry, the name of the university cannot be mentioned hihi saje tamau bagitau ahaksss) Anyway, first and foremost, best of luck to Aini.. you go girl!!!! So, since she’s been here for couples of days… hmm I decided to have a girls~day~out with three of us. YATTA!!!!


Aini sampai kat KL dalam pukul 6 petang. Ketika itu saya baru saja bertemu dengan sahabat ‘lepak’ing di Midvalley… Molek2 saja tamat pertemuan tersebut saya bergegas menemui Aini dan Ila di Stesen Universiti. They waited for me at the side of the station in a car… hmm Aini’s car… Jadi berkonvoi laaa kami dua kereta menuju ke Klang (rumah saya) Dalam perjalanan ke Klang, tergerak hati saya utk mengajak mereka menonton wayang… terus saja tangan ini memutarkan stereng ke pawagam yang berdekatan… Jusco Bukit Raja laaa mana lagi… hehehe So, we went there… parking… tet tet tet tet and straight away go to the cinema…


................................................................................................


In front of the cinema….

'Hmmm nak tengok ape ek???'

Tiba- tiba…..




'Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'

………….…………………………………………….................................


Jadi, kami bertiga sebulat suara nak tgk Fast and Furious 4… hmm sebenarnya nak tengok The Confession of Shopaholic tapi tak de pulak ditayangkan di sini… huhu tak pe laa kawan-kawan.. kita cari DVD laa nanti kay??


Fast and Furious 4 merupakan kesinambungan daripada cerita2 terdahulu, Fast and Furious 1 & 2 dan Tokto Drift. So pada hari ini.. this is it, Fast and Furious 4. Kisah seorang ejen FBI Brian O’Conner yang sedang menjejak pergerakan sindiket dadah yang diketuai oleh Bragar…


Si Bragar nih gile jahat… dia nih cari segala bagai pemandu yang boleh bawak 10 second car untuk menjalankan tugas penghantaran dadah ke sepadan Mexico… Molek2 dah sampai ke destinasi, dia bunuh semua driver2 tuh… jahat kan??? I CURSE ON YOU BRAGAR!!!! (ceh!! Cam bagus jeks heee). Nak jadikkan cerita girlfriend seorang teman Brian, si Dom nih jadi driver dorang… mati terkangkang laa minah tuh… Akhirnya, Brian dan Dom bergabung (konon2nya..) untuk memburu mereka yang berkenaan… Yah!!!


What so special about Fast and Furious 4??

Hmm… sudah semestinya kereta2 dia… sape tak terjojol mata tgk kehebatan mesin hasil tangan manusia… ‘same model, new spare part’ THAT’S IT!!!! Tengok sport rim dia je dah meleleh air liur.. ahaksss… (bukan saya… ) inikan pulak segala bagai kelengkapan enjin… mmg segarlah biji mata haha akan tetapi, yang paling best lagi adalah para pelakonnye.. hmm Vin Diesel yang sememangnya tak dinafikan kehebatannya berlakon dalam filem2 aksi seperti ini… watak gadis litar nye pun tak kurang hebat… masing2 mmg bijak beraksi dan be’racing’ hehe dan lagi satu watak… yaaa inilah watak favourite saya… mueh mueh mueh… Brian O’Conner by Paul Walker.. ejen FBI miow!!! Smartnye…. Anak sapa laaa nih heeee


Hampir tidak sedar masa berlalu. 2 jam di pawagam serasa sekejap sahaja.. tau2 je dah ‘the end’….

Tak puas sungguh menatap wajah 'kekasih cerah'ku itu... haha... Apa-apa pun, biar orang lain kata FnF4 ini tak sehebat yang dulu2... pada saya... you are always in my mind... ahaaaaaaaaaaaa.... :):):)
























hmmm.... ape persamaan kitorang ek??? heheheh















Jawapan : style kaki kitorang sama... suke suke!!!! hah!!!

~~tintaku ajak menari...
tapi aku mahu stereng.. hee~~

Tuesday, April 21, 2009

Kerja Gile yang Sia-sia....

Hari ini hari Sabtu....
tak tahu nak buat apa....

Pandang Boboi... dia tgh minum susu....
.
.
.
.
.
Tak tahu lagi nak buat apa...
Pandang lagi Boboi... dia tgh lap2 badan...

hmm....

'Boboi, jom gi jalan-jalan nak??'

capai kunci kereta...
capai Boboi....


Masuk je kereta, Boboi pandang kiri kanan...
Boboi takut!!
Boboi peluk kuat2!!
Boboi nak melompat!!

Keluar balik kereta...
Terus masuk rumah...
Tak jadi jalan2...
.
.
.
.
.
.

Gile hape??!!! Nak bawak kucing jalan2 naik kereta???!!!
hmmm...

~~tintaku nak menari...
tapi tak jadi... sebab BOBOI takut~~

Thursday, April 9, 2009

Pot Luck??? Alamak!!!!!

Lokasi : Department of Products Engineering,
VHM
Masa : 10 am

(Mereka yang terlibat dalam kursus ISO sedang menikmati makan pagi di bilik seminar... att : dorang makan nasi impit, kuah kacang dan kuih)

Kak Ros : Sedapnyeee bauuuu.....
Sal : Ha'ah laa Kak Ros. Harap2 dorang ade laa tinggalkan sket utk kita kan... (sambil menjengketkan kening heheheh)

Tiba-tiba terdengar satu suara menyampuk

Ona : teringin nak makan rendang ayam laaa huk huk huk
Kak Ros : Ape susah... Kita buat pot luck Isnin depan... haa kobawak bla bla bla (mengarah orang) Ona!!! Ko bawak rendang ayam....

WHAT??!!! kena bawak rendang ayam???!! Isyk... sape laa suruh gatal-gatal mulut cakap nak makan rendang ayam??? ~~Alahai Ona....

Jadi, oleh keranan saya telah ditugaskan membuat rendang ayam, dengan bersusah payahnya saya pun mencari resepi rendang ayam... heheh inilah resepinya.. Cuba Ona, jangan tak cuba....



RENDANG AYAM

1. 1 ekor ayam-dipotong ikut suka
2. Bahan2 digiling:-
10 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
15 biji cili api
15 tangkai cili kering
1 inci halia
1 inci lengkuas
1/2 inci kunyit hidup
2 batang serai dititik
2 helai daun kunyit dihiris halus
3. 4 helai daun limau purut dihiris kasar
4. 4 cawan santan pekat
5. 4 sudu besar kerisik
6. Garam, gula dan serbuk perasa (ikut suka)

Cara-cara
1. Masukkan ayam dan bahan giling dan serai- perap lebih kurang 1 jam.
2. Masukkan ayam ke dalam kuali. Masukkan santan dan masak hingga mendidih. Masukkan daun limau, daun kunyit, kerisik dan garam. masukkan juga perasa dan gula jika suka.
3. Masak ayam hingga empuk dan agak pekat. Sedia dimakan dengan pulut kuning atau nasi himpit

Harap2 resepi menjadi nanti... selama nih dok tolong ibu di dapur... tolong kaco jeks... hahahha... Korang!!! Doakan saya yeee....

Berita gembira : Aini akan turun ke Klang Sabtu... Yey!!! Chef sudah kemari!!!!

Meniti M.A.U.T

‘aku merempuh hujan peluru…
Di padang yang berlopak darah…'


Ahaaaaa…. Bunyinye saja dah buat orang tertarik (sayalah orang itu… heee) Sebuah novel aksi hasil karya penulis Eyman Hykal…

Sebetulnya, hari minggu yang lalu saya melewati kedai MPH di Alamanda bersama-sama dengan sahabat saya Aini dan anak-anak saudaranya. Kebetulan anak saudara Aini nih mahu sangat ke MPH, jadi saya pun turut sama membelek buku sambil2 melayan minat si kecil ini.

Justeru itu, buku Meniti Maut ini telah menarik minat saya (lebih2 lagi saya juga peminat kisah thrill). Dan tanpa berfikir panjang, buku ini terus saja bertukar hak milik.

Kisah sebenar….

Meniti Maut ini mengisahkan seorang anak muda, Fariz yang memulakan tugas sebagai seorang agen BISIK (ala2 CIA laaa). Berdepan dengan situasi merbahaya yang melibatkan senjata api.. aksi bergasak.. dan yang seumpama dengannya… hmm bagi peminat filem2 aksi, novel ini pasti tidak jemu untuk anda semua membacanya… ahaaaaaa…..

Tugas sebenar bermula apabila Ketua Fariz, Tuan Aziz mengarahkannya menjadi pemandu kepada Tan Sri Daud, seorang majikan yang baik hati tetapi mempunyai anak yang cukup cengih, Faryna. Dan kemudian muncul pula watak-watak lain seperti Bruce, Tobias, Khaleed dan adiknya Khalid.

Novel yang memaparkan perihal isu semasa iaitu pergolakan ekonomi dunia dan peperangan ini pada saya cukup menarik. Kehadiran golongan economic hitman (EHM) dan jackal bagi merencanakan satu jajahan bentuk baru bagi negara-negara yang sedang membangun seperti Malaysia serta kaitan dengan perjuangan Islamiah sedunia secara tidak langsung pada saya telah membuka mata pembaca untuk melihat situasi dunia ini pada gambaran yang lebih meluas. Apapun, keseluruhannya saya boleh katakana yang novel Meniti Maut ini adalah HEBAT.

Tahniah buat penulis, Eyman Hykal dan bertambahlah seorang lagi penulis novel thrill di persada penulisan Malaysia ini.

Bagi yang belum membaca novel ini, korang mesti nak tahu apa yang terjadi pada Fariz. Dan apa kaitannya Bruce, Tobias, Khaleed dan adiknya dalam pergolakan Globest Corporation yang dimiliki oleh Tan Sri Daud. Nasihat saya… BELI JANGAN TAK BELI!!!

hmm… bagaimana rupanya, jika Meniti Maut ini dilayarperakkan???


~~tintaku menari…
kerana tintanya menari sama….~~

Monday, April 6, 2009

Post Buat Melepaskan Bosan

Hari ini hari Isnin...
Saya sangat bosan pada hari Isnin...

hmmmm......

Rasa-rasanya, Garfield buat ape yee pada hari Isnin???




~~tintaku mahu menari...
tapi langkahnya terasa sumbang~~

B.O.S.A.N!!